Δευτέρα, Δεκέμβριος 10, 2018

Συνεργασία της FITCE-Hellas με Στελέχη της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Τμήματος της FITCE επισκέφθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου τη Λευκωσία και συναντήθηκε με Στελέχη του ΓΕΡΗΕΤ και της CYTA στα γραφεία τους.

Η Αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της FITCE Hellas Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Έξαρχο και το μέλος Μιχάλη Σακκά.

Στα Γραφεία του Γραφείου Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον Επίτροπο κ Γ Μιχαηλίδη, τον Βοηθό Επίτροπο Π. Γαλίδη, τον Δ/ντη Ν. Παπαδόπουλο και τον Ανώτατο Λειτουργό Τεχνικών Υπηρεσιών Α. Αντωνιάδη.

Στα γραφεία της CYTA (Εταιρία Τηλεπικοινωνιών Κύπρου) συνομίλησαν με τον κ. Π. Παντζαρή, Υπεύθυνο Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών και τον Ι. Ζαπίτη, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου.

Επίσης συναντήθηκαν με τον Ν. Νικολάου, Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της CYTA.

Σκοπός της επίσκεψης και των συναντήσεων ήταν να ενημερώσουν για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της FITCE Europe και να τους προτρέψουν να ιδρύσουν παράρτημα στην Κύπρο, καθώς και να εντείνουν τη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου στους τομείς Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

Το 55ο Πανευρωπαικό Συνέδρίο της FITCE το Σεπτέμβρη στην Αθήνα

www.fitce2016.gr

Επίσημη ιστοσελίδα του 55ου Πανευρωπαικού Συνεδρίου της FITCE 

Το Ελληνικό Τμήμα της FITCE διοργανώνει το ετήσιο Πανευρωπαικό Συνέδριο, στην Αθήνα από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υπό την αιγίδα του, με θέμα

“ΤΟWARDS Α SMART INTERCONNECTED SOCIETY”

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί επιστήμονες και στελέχη της Αγοράς των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής αλλά και εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Οργανισμών (BEREC, ETSI, ENISA) και Ανεξάρτητων Αρχών ( ΕΕΤΤ, ΑΔΑΕ ), θα συμμετέχουν ως σύνεδροι και ομιλητές στα 5 sessions και στα 2 workshops που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του Συνεδρίου με την ακόλουθη θεματολογία:

Sessions

  • Next Generation Technologies
  • Regulation, Standardization, Security issues: Part I
  • Regulatory, Standardisation, Security Issues: part II
  • Advanced Applications, Cloud, Virtualization, SDN
  • IT Applications Social Media and technoeconomic analysis

Workshops

  • 5G Technologies, architectures, advanced services
  • Advanced Backhauling Technologies, impact of SDN and NFV

Για τις συνοδούς των συνέδρων θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τόπους στην Πλάκα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην αρχαία Επίδαυρο και στο Ναύπλιο.

Θα ακολουθήσει το Gala dinner το βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου.

Η συμμετοχή μας και η παρουσία στο χώρο του Συνεδρίου όλων μας θα διατρανώσει την πεποίθηση ότι η χώρα μας παραμένει στην αιχμή του ενδιαφέροντος για την τεχνολογία και θα προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους μια πολύτιμη εμπειρία.

Αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

Μετά την παραίτηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος της FITCE κ. Μιχάλη Σακκά, στη Συνεδρίαση της 3ης Μαΐου 2016, τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο 1ος επιλαχών των εκλογών της 14ης Δεκεμβρίου 2015, κ. Ιωάννης Σαμαράς.

Ως εκτούτου η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου διαμορφώνεται ως ακολούθως :

Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος

Έξαρχος Παναγιώτης, Γενικός Γραμματέας

Μιχαλόπουλος Παναγιώτης, Γραμματέας Χρηματοοικονομικού

Μπάφας Γεώργιος, Μέλος

Σαμαράς Ιωάννης, Μέλος.

Το 55ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της FITCE Europe στην Αθήνα

Το 55ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της FITCE Europe διοργανώνεται στην Αθήνα το διάστημα 1 έως 3 Σεπτεμβρίου. Με ευθύνη του Ελληνικού Τμήματος της FITCE. Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο αυτού. Η επιστημονική επιτροπή έχει οριστεί και αποτελείται μέχρι σήμερα από διακεκριμένους καθηγητές τμημάτων σχετικών με τις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική των τεσσάρων πανεπιστημίων της Αθήνας και συγκεκριμένα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά και από καταξιωμένα στελέχη ερευνητικών ιδρυμάτων με επικεφαλής τον πρώην πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρώην Πρόεδρο της FITCE Europe, ομότιμο καθηγητή κ. Δ. Κουρεμένο.

Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι “TOWARD A SMART INTERCONNECTED SOCIETY” και διαρθρώνεται στα ακόλουθα 5 sessions και 3 workshops:

• S1. Modern Telecommunication Technologies (5G, SDN, NFV, offloading, )

• S2. IT Applications and Social Media

• S3. Security ICT

• S4. Contribution of Telecommunications in Energy and Transport

• S5. Applications of ICT in Education, Environment and HR

• W1. 5G architectures, innovations, advanced services

• W2. Backhauling infrastructures (offloading, technologies convergence, systems abstraction,…)

• W3. Optical Networks

O Καιρός Σήμερα

Athens, GR
clear sky
10.9 ° C
14 °
7 °
62%
7kmh
0%
Τρ
11 °
Τε
11 °
Πε
16 °
Πα
13 °
Σα
13 °