FITCE 1th Technology Forum

“Advanced technologies, optical, 5G, satellite and their role in future developments”

 

15 Δεκεμβρίου 2017
Mediterranean Palace Ηotel

Ημερίδα της FITCE με θέμα ‘’Advanced technologies, optical, 5G, satellite and their role in future developments’’, πραγματοποιήθηκε στις 15/12/2017 στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιάσει την υφιστάμενη κατάσταση στο χώρο του ICT, τις επερχόμενες τεχνολογίες στο εγγύς μέλλον και τέλος τα μελλοντικά συστήματα που θα εμφανιστούν στο απώτερο μέλλον με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα 5G.

Oi διακεκριμένοι ομιλητές, Καθηγητές Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, Στελέχη εταιρειών του χώρου και λοιποί επιστήμονες, επικεντρώθηκαν σε θέματα αιχμής στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ICT). Η πλούσια θεματολογία της εστιάστηκε σε ευρύ φάσμα του χώρου του ICT και ιδιαίτερα σε νέες τεχνολογίες 5G, σε προηγμένες οπτικές τεχνικές μετάδοσης, σε IoT, σε θέματα ασφάλειας, ρυθμιστικών, προτυποποίησης, εφαρμογών cloud, virtualization, προγραμματισμού δικτύου, τεχνοοικονομικών εφαρμογών, social media και τέλος παρουσιάστηκε η στρατηγική και η σχεδίαση δικτύων του μέλλοντος από τρέχοντα ερευνητικά έργα. Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 Σύνεδροι προερχόμενοι από Επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά κέντρα αλλά και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η ενθουσιώδης συμμετοχή νέων σπουδαστών σχολών ICT.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών (πρώην Μακεδονίας- Θράκης) Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά, καθώς και οι εκπρόσωποι των χορηγών.

Τίμησαν επίσης την ημερίδα με την παρουσία τους και με χαιρετισμό προς τους Συνέδρους, ο Γενικός Γραμματέας της FITCE Europe Walter Van Hemeledonck και ο Πρόεδρος της Fitce Italy Andrea Penza.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς της Ημερίδας που ήταν: ο ΟΤΕ, η Intrasoft, η Intralot, η Mortek και η Raycap.

 

Δείτε τις παρουσιάσεις εδώ
Δείτε τις φωτογραφίες εδώ