ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου (4th Technology Forum) που διοργάνωσε το Ελληνικό Τμήμα της FITCE (www.fitce.gr), της Ομοσπονδίας Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Ευρώπης (www.fitce.eu) στις 11 Δεκεμβρίου 2020, με διαδικτυακή πρόσβαση από εξαιρετικό χώρο και με άρτια τεχνική υποστήριξη της OTEACADEMY, με θέμα:

“Innovative technologies and services as we move to the advancement of
wireless and fiber communications”

Οι ομιλητές της εκδήλωσης προέρχονταν από τον ακαδημαϊκό χώρο, ερευνητικά ιδρύματα, ρυθμιστικές αρχές και από στελέχη εταιριών Σταθερής και Κινητής τηλεφωνίας καθώς και υψηλής τεχνολογίας. Παρουσιάστηκαν οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τα επιτεύγματα στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) καθώς και οι σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις που διαφαίνονται στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Καλύφθηκαν θέματα που αφορούν στην εξέλιξη των ενσύρματων και ασύρματων δικτύων και της αρχιτεκτονικής τους με την έλευση του 5G, αλλά και στις νέες εφαρμογές που θα αναπτυχθούν στους κλάδους του Internet of Things (IoT), των smart cities, των smart homes, της έξυπνης γεωργίας, της αυτόνομης αυτοκίνησης, των μεταφορών, της υγείας καθώς και της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που πρόκειται να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα μας.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (Round tables) συμμετείχαν εκπρόσωποι των
Operators και των Εταιρειών Υψηλής Τεχνολογίας (DEUTSCHE TELEKOM, ERICSSON HELLAS, INTRATEL & FITCE ITALY) όπου παρουσίασαν το πρόγραμμα των εταιριών τους για την ανάπτυξη των εφαρμογών Internet of Things (IoT), έξυπνων συσκευών εσωτερικού χώρου, δικτύων και των υπηρεσιών νέας γενιάς, ενώ παρουσίασαν την εξέλιξη των δικτύων στη χώρα τους και απάντησαν σε επίκαιρες ερωτήσεις.

Οι συμμετέχοντες ανήλθαν στους 100, προερχόμενοι από στελέχη της αγοράς, την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα τόσο από την χώρα μας όσο και από το εξωτερικό, αλλά και πλήθος επιστημόνων των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους, οι Πρόεδροι των Τμημάτων FITCE της Γερμανίας, Ιταλίας και Βελγίου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι:
COSMOTE, OTE ACADEMY, MORTEK, NEXANS, DURALINE, ADAPTIT

Η εκδήλωση έχει βιντεοσκοπηθεί και θα είναι διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω
της ιστοσελίδας του Ελληνικού Τμήματος της FITCE (www.fitce.gr).