Επιτυχής διεξαγωγή ημερίδας για την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις τηλεπικοινωνίες

Η ημερίδα με θέμα “Next-Gen Networks: Integrating AI in Telecommunications and Verticals”, που διοργανώθηκε από το ελληνικό τμήμα της FITCE Hellas, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη στις 15 Δεκεμβρίου 2023, στο Electra Palace.

Η εκδήλωση προσέλκυσε περισσότερους από 110 συμμετέχοντες, εκ των οποίων 38 παρακολούθησαν διαδικτυακά, ενώ οι υπόλοιποι παρευρέθηκαν δια ζώσης. Το κοινό αποτελείτο από επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και φοιτητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενσωμάτωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στις τηλεπικοινωνίες.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την εναρκτήρια διάλεξη του Καθηγητή Ιωάννη Πήτα, με θέμα “Επιστήμη και Μηχανική της Τεχνητής Νοημοσύνης: Ένας νέος επιστημονικός κλάδος;”. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα, οι οποίοι κάλυψαν διάφορες πτυχές των εφαρμογών της ΤΝ στις τηλεπικοινωνίες.

Ειδικότερα, οι ομιλητές συζήτησαν θέματα όπως:

  • Βιολογικά Νανοδίκτυα
  • Αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης στα οπτικά δίκτυα
  • Αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης στα ασύρματα δίκτυα
  • Επιπτώσεις του AI Αλγόριθμου Deep Learning στον Πολιτισμό και Υγεία
  • Κυβερνασφάλεια βασισμένη σε ΑΙ για 5G-βιομηχανικές εφαρμογές

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την ενσωμάτωση της ΤΝ στις τηλεπικοινωνίες. Στους φοιτητές που συμμετείχαν, χορηγήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.