FITCE Hellenic Branch

Νέα
Το 55ο Πανευρωπαικό Συνέδρίο της FITCE το Σεπτέμβρη στην Αθήνα

 

www.fitce2016.gr

Επίσημη ιστοσελίδα του 55ου Πανευρωπαικού Συνεδρίου της FITCE 

Το Ελληνικό Τμήμα της FITCE διοργανώνει το ετήσιο Πανευρωπαικό Συνέδριο, στην Αθήνα από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υπό την αιγίδα του, με θέμα

"ΤΟWARDS Α SMART INTERCONNECTED SOCIETY"

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί επιστήμονες και στελέχη της Αγοράς των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής αλλά και εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Οργανισμών (BEREC, ETSI, ENISA) και Ανεξάρτητων Αρχών ( ΕΕΤΤ, ΑΔΑΕ ), θα συμμετέχουν ως σύνεδροι και ομιλητές στα 5 sessions και στα 2 workshops που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του Συνεδρίου με την ακόλουθη θεματολογία:

Sessions

  • Next Generation Technologies
  • Regulation, Standardization, Security issues: Part I
  • Regulatory, Standardisation, Security Issues: part II
  • Advanced Applications, Cloud, Virtualization, SDN
  • IT Applications Social Media and technoeconomic analysis

Workshops

  • 5G Technologies, architectures, advanced services
  • Advanced Backhauling Technologies, impact of SDN and NFV

Για τις συνοδούς των συνέδρων θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τόπους στην Πλάκα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην αρχαία Επίδαυρο και στο Ναύπλιο.

Θα ακολουθήσει το Gala dinner το βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου.

Η συμμετοχή μας και η παρουσία στο χώρο του Συνεδρίου όλων μας θα διατρανώσει την πεποίθηση ότι η χώρα μας παραμένει στην αιχμή του ενδιαφέροντος για την τεχνολογία και θα προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους μια πολύτιμη εμπειρία.

 
Αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

Μετά την παραίτηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος της FITCE κ. Μιχάλη Σακκά, στη Συνεδρίαση της 3ης Μαΐου 2016, τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο 1ος επιλαχών των εκλογών της 14ης Δεκεμβρίου 2015, κ. Ιωάννης Σαμαράς.

Ως εκτούτου η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου διαμορφώνεται ως ακολούθως :

Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος

Έξαρχος Παναγιώτης, Γενικός Γραμματέας

Μιχαλόπουλος Παναγιώτης, Γραμματέας Χρηματοοικονομικού

Μπάφας Γεώργιος, Μέλος

Σαμαράς Ιωάννης, Μέλος.

Περισσότερα...
 
123
qwee
 
Το 55ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της FITCE Europe στην Αθήνα

Το 55ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της FITCE Europe διοργανώνεται στην Αθήνα το διάστημα 1 έως 3 Σεπτεμβρίου. Με ευθύνη του Ελληνικού Τμήματος της FITCE. Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο αυτού. Η επιστημονική επιτροπή έχει οριστεί και αποτελείται μέχρι σήμερα από διακεκριμένους καθηγητές τμημάτων σχετικών με τις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική των τεσσάρων πανεπιστημίων της Αθήνας και συγκεκριμένα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά και από καταξιωμένα στελέχη ερευνητικών ιδρυμάτων με επικεφαλής τον πρώην πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρώην Πρόεδρο της FITCE Europe, ομότιμο καθηγητή κ. Δ. Κουρεμένο.

Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι “TOWARD A SMART INTERCONNECTED SOCIETY” και διαρθρώνεται στα ακόλουθα 5 sessions και 3 workshops:

• S1. Modern Telecommunication Technologies (5G, SDN, NFV, offloading, )

• S2. IT Applications and Social Media

• S3. Security ICT

• S4. Contribution of Telecommunications in Energy and Transport

• S5. Applications of ICT in Education, Environment and HR

• W1. 5G architectures, innovations, advanced services

• W2. Backhauling infrastructures (offloading, technologies convergence, systems abstraction,…)

• W3. Optical Networks

 
iannis-test

Δοκιμαστικό

Περισσότερα...
 


Σελίδα 1 από 9

Εκδηλώσεις

Το Ελληνικό Τμήμα της FITCE διοργάνωσε με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ.-Η.) και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.), τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, 16:00, Ημερίδα με τίτλο “Η συμβολή των ΤΠΕ στο Περιβάλλον, στην εξοικονόμηση Ενέργειας, στη Βιομηχανία και στη Δημόσια Διοίκηση” στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Κατά την έναρξη της Ημερίδας χαιρετισμό απηυθυναν Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της FITCE, κ Κ. Σιδηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Δ.Μ-Η. κ Θ. Παπαδόπουλος και οι Αντιπρόεδροι της Ε.Ε.Φ. κ.κ. Τσιτομενέας και Φιλντίσης. Το συντονισμό και την παρουσίαση της Ημερίδας είχε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της FITCE, κ Π. Έξαρχος.

Login To Read More

Περιοδική Ενημέρωση

Περιοδικό FORUM FITCE Europe

Forum_February_2016

Login To Read More

Links

www.fitce.org

Ετήσια Συνέδρια

52o Πανευρωπαϊκό Συνέδριο FITCE

Το 52o Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της  FITCE με τίτλο "Moving Towards Trustworthy Digital Ecosystems" πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4 και 7 Σεπτεμβρίου 2013 στη Leuven του Βελγίου.

Περισσότερα...
You are here  : Home Νέα Νέα - Ανακοινώσεις